Haziri: S’kisha informacione se Agon Musliu kishte probleme shëndetësore

Advertisement

Kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri në komisionit hetimor parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë, tha se asnjëherë nuk i është komunikuar se i ndjeri Agon Musliu kishte probleme shëndetësore, raporton Ekonomia Online.

Musliu vdiq derisa ishte i vendosur në karantinë në Qendrën Studentëve. Ai vdekja e Musliut e quajtur “njollë të zezë”, duke kërkuar që sa më parë të zbulohet nga organet e rendit.

“Asnjë problem shëndetësor nuk është paraqitur tek unë vetëm e kam ditur se është një i ri, që banon i vetëm në banesë, pa mundësi për të qëndruar në konvikt, dhe kërkesa e tij ka qenë e arsyeshme”.

“Gjilani dhe Kosova ka humbur një djalë të ri. Bëhet fjalë për një djalë të shkëlqyer në master. Për rastin ka dhënë deklaratë prokuroria e shtetit. Duhet të sa më shpejt të vihet drejtësia për Agonin”.

Advertisement

“E kam telefonuar ambasadorin e Kosovës në Gjermani. Qendra Operative e Gjilanit ka reaguar dhe e ka dërguar një psikiatër tek i ndjeri”.

“Unë e kam datën e saktë të kontaktit dhe të gjitha detajet i kemi në prokuroi të shtetit. Asnjë problem nuk është paraqitur nga unë. Është thënë që studentët kanë përparësi të kthehen. Ai ka qenë i riatdhesuar me familje në Gjermani dhe kërkesa e tij për tu kthyer ka qenë e arsyeshme”.

“Me vetë faktin se ka zbritur në aeroport të gjithë i janë nënshtruar karantinimit dhe i ndjeri ka pasur gjithë dokumentacionit që mos t’i nënshtrohet karantimit. Dhe prindi i tij ka bërë të pamundurën për ta takuar”.

“… mund të them e kam mbështetur karantimin, por jo mënyrën si ka ndodhur. Në rastin tonë kabineti ka vendosur me operuar në dy qendra. Komunikimi ka qenë vetëm me ministrinë e Punëve të Brendshme”.

“Gjilani ka fluksin më të madh të njerëzve jashtë. Për dijeni time kemi vetëm kërkesë për ardhje dhe vetëm me leje kanë mundur të udhëtojnë”.

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here