EMIGRUAN 130 VJET MË PARË, TANI KËRKOJNË FAMILJARET NË PODUJEVË

Advertisement

Një familje e cila ndodhet në Turqi, me prejardhje 130 vjeçare shqiptare, kërkon të afërmit e tyre që kanë mbetur para shumë vitesh në Kosovë. Emisioni ‘’Shqiptarët e Turqisë” ,  iu ka ndihmuar për ti gjetur rrënjët e tyre në Kosovë.

Engini i lindur me familje dhe i rritur në Turqi,  rrëfen se gjyshi i tij ka shkuar në Turqi që nga viti 1923, dhe që nga ajo kohë nuk kanë pasur asnjë kontakt me të afërmit e tjerë që kanë mbetur në Kosovë. Ai kërkon të afërmit e tij që i kanë ngelur në Kosovë, thot se gjyshi i tij ka qenë një kryëplak ne fshatin në të cilin kanë banuar në Podujevë të Kosovës.  Atje i kanë ngelur të afërmit e tjerë, andaj Emisioni “Shqiparët e Turqisë”, e ka marrë këtë iniciativ për ti ndihmuar kësaj familje për ti gjëtur rrënjet e tyre shqipatre në Kosovë.

Advertisement

Për më shumë rreth kësaj ngjarje ndiqeni videone  plotë:

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here