SHQIPTARËT E DËBUAR NGA GREKËT, RRËFEJN HISTORIN E TYRE

Advertisement

Në çdo qytet , në çdo provincë, në çdo lagje kudo në Turqi gjinden shqiptarë që kanë shkuar në vite të ndryshme. Duke filluar që nga shqiptarët e ardhur para 100 vjetëve, dhe duke pasuar me shqiptarët e dëbuar nga troje e tyre, shqiptarët e këmbyer me greket dhe duke vazhduar me shqiptarët më të rınjë të ardhur mbas vitëve 90-ta, mund të themi që përbëjmë një të tretën të popullsisë në Turqi.

Advertisement

Emisioni “Shqiptarët e Turqisë”, përsëri vizitoi një nga familjet me prejardhje shqiptare e cila kishte emigruar në Turqi për shkak se ishin të rrezikuar nga grekët, andaj kishin lënë gjithë pasurin dhe ishin shpërngulur në Turqi.

Ata edhe pse shumë vite më parë ishin larguar nga Selaniku, nuk kishin harruar asnjëherë gjuhën shqipe dhe traditat shqiptare i kishin mbajtur dhe përciellur edhe në brezat e ri, anadaj kjo familje gjithë historin e jetës së tyre e rrëfejn në gjuhën shqipe.

Për më shumë nidqeni videon e plotë:

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here