Hakohet llogaria e Trump në Twitter, i publikohet edhe passwordi

Advertisement

Llogaria e Donald Trump në Twitter u hakua javën e kaluar, pasi një studiues holandez me saktësi mendoi se fjalëkalimi i presidentit Trump është: “maga2020!”.

Victor Gevers, një ekspert i sigurisë, kishte qasje në mesazhet e drejtpërdrejta të Trump, mund të postonte në Twitter në emër të tij dhe të ndryshonte profilin e tij, raportoi The Guardian.

Gevers, të cilët më parë arritën të futeshin në llogarinë e Trump në vitin 2016 – fituan akses duke hamendësuar fjalëkalimin e Trump. Ai provoi “maga2020!” në përpjekjen e tij të pestë dhe funksionoi. Maga qëndron për sloganin e fushatës së përdorur shpesh të Trump, Make America great Again, transmeton Telegrafi.

Advertisement

“Unë prisja të bllokohesha pas katër përpjekjeve të dështuara. Ose të paktën do të kërkohej të siguronte informacion shtesë”, tha Gevers për De Volkskrant.

Gevers tha lehtësia me të cilën ai hyri në llogarinë e Trump sugjeroi që presidenti nuk po përdorte masat themelore të sigurisë.

Fitimi i aksesit në Twitter të Trump do të thoshte që Gevers papritmas ishte në gjendje të lidhej me 87 milionë përdorues – numrin e ndjekësve të Trump – dhe sipas historisë së De Volkskrant, kjo e çoi atë në një panik.

Një ditë pasi ai fitoi aksesin, Gevers vuri re se verifikimi me dy hapa ishte aktivizuar në llogarinë e Trump.

Dy ditë më vonë, Shërbimi Sekret hyri në kontakt.

Sipas De Volkskrant, ata e falënderuan atë për sjelljen e problemit të sigurisë në vëmendjen e tyre.

Mrekullueshëm, nuk ishte hera e parë që Gevers fitoi qasje në llogarinë e presidentit në Twitter.

Në 2016 ai dhe dy të tjerë morën me mend fjalëkalimin e Trump dhe u futën në llogarinë e tij.

Atëherë fjalëkalimi i Trump ishte “yourefired”, sipas VN news

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here