Situata me COVID-19, mbyllet për dy javë Shkolla ‘Faik Konica’ në Prishtinë

Advertisement

Gjatë ditës së sotme IKSHPK njoftoi se kanë rezultuar pozitiv me coronavirus 418 persona.

Me anë të një njoftimi Shkolla Fillore e Mesme e Ulët “Faik Konica” ka marrë vendim pas rekomandimeve të IKSHPK që nxënësit dhe mësimdhënësit të futen në izolim për dy javë ditë.

“Si rezultat i ngritjes së numrit të personave të prekur me COVID-19, shkolla jonë hynë në izolim”, thuhet në njoftim.

“Izolimi nënkupton që fëmijët e shkollës sonë nuk lejohen të vijojnë aktivitete të tjera jashtë shkollës si, vijimi i kurseve të ndryshme, shkolla tjera alternative si në lëndën e muzikës, art apo të ngjashme. Izolimi nuk nënkupton pushim dhe relaksim e as pjesëmarrje në aktivitete rekreative. Gjithë mësimdhënësit dhe fëmijët rekomandohen të hyjnë në izolim në dy javët e ardhshme sipas IKSHPK”, thuhet tutje në njoftim.

Advertisement

Vetëm pak orë pas njoftimit të IKSHPK, Shkolla Fillore e Mesme e Ulët “Faik Konica” me anë të një njoftimi ka thënë se kanë hartuar planin për zhvillimin e mësimit online për dy javët e ardhshme.

“Ju njoftojmë që deri më tani në shkollën tonë “Faik Konica” janë konfirmuar pesë raste pozitive me COVID-19 nga ana e mësimdhënësve dhe dy nxënësve. Sot Task Forca e shkollës me rekomandimet e IKSHPK ka vendosur që në mënyrë të parandalimit të shpërndarjes së mëtutjeshme të COVID-19 ë kaloj nga e hëna me datë 2 nëntor nga Skenari A dhe B në Skenarin C (mësim online) deri në një vendim tjetër)”, thuhet në vendimin e shkollës.

Tutje menaxhmenti i kësaj shkollë ka thënë se i gjithë procesi i mësimdhënies dhe mësim nxënies do të përcjellët përmes E-shkollorit dhe takimeve virtuale me mësimdhënësit e në bashkëpunim me prindërit.

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here