Itali, spitalet e tejmbushura rrezikojnë gjithë sistemin shëndetësor

Advertisement

Spitalet e mbushura tej kapaciteteve me pacientë me Covid-19 në Itali lëkundin të gjithë sistemin shëndetësor duke krijuar probleme serioze për shërbimet e urgjencës, shkruan gazeta italiane “La Repubblica”.

“Të paktën 40% e thirrjeve që mbërrijnë në spitalet e Romës, nga 1 500 deri në 1 800 në ditë, tani kanë të bëjnë me dyshimet për Covid-19.

Advertisement

Këto alarme ngadalësojnë sistemin sepse ndërkohë menaxhimi i rasteve kërkon masa paraprake nga personeli i automjeteve të urgjencës, raporton ATSh.

Por, fatkeqësia ndodh kur shkoni në spital. Këtu ndodh që ambulancat presin edhe më shumë se 24 orë me pacientin në bord jashtë spitalit, duke pritur që të gjendet një shtrat për pacientin.

Dhe në spitale, në ndërkohë që pacienti pret të shtrohet, kanë mbërritur 30 ose edhe 50 ambulanca të tjera.

Me nevojën për të krijuar vazhdimisht reparte të reja Covid, ekziston rreziku që ata, të cilët kanë nevojë për shtrim në spital do të duhet të presin një kohë të gjatë”, përfundon gazeta italiane “La Repubblica”.

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here