Vjedhje e rëndë, 30 ditë paraburgim për dy të dyshuarit

Advertisement

Një muaj paraburgim i është caktuar të dyshuarit I.A dhe E.H për vjedhje të rëndë në fshatin Malishevë të Gjilanit.

Kjo është bërë e ditur nga Gjykata Themelore në Gjilan.

Përmes, një komunikate për media Gjykata ka njoftuar se ekziston dyshimi i bazuar se të pandehurit me datë 15.11.2020, pas mesnate, në fshatin Malishevë, me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm pasuror për vete ose personin tjetër kanë kryer vjedhje të rëndë në shtëpinë e të dëmtuarit M. I., në atë mënyrë që me përdorimin e forcës me mjet të fortë kanë hapur dritaren dhe kanë depërtuar brenda, kanë demoluar dhomat e shtëpisë dhe kanë marrë një kasafortë të hekurit të njëjtën e kanë thyer, gjithashtu kanë marrë një armë AK47, një pushkë gjuetie “Altay Magnum”, një pushkë pumparic, një pushkë karabin RKS – 2019, pesëmbëdhjetë fishekë të kalibrit 12A dhe 33 fishekë të kalibrit 9 mm.

Advertisement

“Me këto veprime, të pandehurit dyshohet se ka kryer veprat penale në bashkëkryerje “vjedhje e rëndë”, “mbajtja në pronësi kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” dhe “importi, eksporti, furnizimi, transporti, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo mjeteve plasëse” vepra të sanksionuara me Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK)”, thuhet në komunikatë.

Gjyqtari i procedurës paraprake në Departamentin e Krimeve të Rënda, pas mbajtjes së seancës dëgjimore, ka konsideruar se janë përmbushur kushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurve, pasi që masat tjera alternative do të ishin të pamjaftueshme për zhvillimin me sukses të procedurës penale.

Palët kanë të drejtën e ankesës ndaj këtij vendimi në Gjykatën e Apelit.

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here