Një flamur gjigant i Serbisë u vendos në Kalanë e Zveçanit

Advertisement

Dje serbët e veriut kanë vendosur një flamur të ri të Serbisë mbi Kalanë e Zveçanit.

Kalaja e Zveçanit e njohur edhe si Kalaja e Mitrovicës, e vendosur në veri-perëndim të qytetit të Veriut të Mitrovicës, në Veri të Kosovës, është një Kala dhe një kështjellë e vjetër në Evropën Juglindore.

Advertisement

Ajo është ndërtuar në majë të një vullkani të shuar, me pamje nga lumi Ibër.

Burime të ndryshme thonë se kjo kala ishte kala ilire dhe u takonte ilirëve, ndërsa sot gjindet në një zonë të banuar me shumicë serbe, “Askush dhe asgjë nuk mund t`i fshijë gjurmët Iliro-Dardane. As ky flamur serb i vendosur mbi Kalanë ilire të Zveçanit në Mitrovicë”,

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here