Çka duhet të dini nëse udhëtoni nga Zvicra ose shkoni në Zvicër

Advertisement

Kufizimet e vendosura në vende të ndryshme vazhdojnë të kufizojnë mundësitë e udhëtimit nga Zvicra. Kjo është ajo që duhet të dini në lidhje me kërkesat aktuale të hyrjes për njerëzit që vijnë në Zvicër.

Pavarësisht nëse doni të kaloni Krishtlindjet në vendin tuaj, ose jeni duke planifikuar pushime jashtë vendit, udhëtimet ndërkombëtare janë një ndërmarrje sfiduese gjatë një pandemie.

Para se të paketoni bagazhet, duhet të jeni të vetëdijshëm jo vetëm për situatën epidemiologjike në destinacionin tuaj, por edhe për të gjitha rregullat, duke përfshirë karantinën, kërkesat e testimit gjatë mbërritjes dhe cilat janë rregullat për tubimet familjare – në MB vetëm tre familje mund të mblidhen gjatë Krishtlindjeve, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Këtu keni një përmbledhje se ku mund dhe nuk mund të shkojnë banorët e Zvicrës dhe në çfarë kushtesh.

Ndalim i udhëtimeve

Shtetet e Bashkuara dhe Kanada janë ndër destinacionet më të njohura për të mërguarit dhe turistët, por Amerika e Veriut mbetet shumë larg kufijve për banorët e Zvicrës.

Janë përjashtime për shtetasit amerikanë dhe kanadezë dhe banorët e përhershëm, por disa udhëtarë të tjerë janë gjithashtu të përjashtuar nga ndalimi i udhëtimit. Sidoqoftë mbërritjet në Kanada do të duhet të jenë të përgatitur për karantinë për 14 ditë edhe nëse nuk kanë simptoma.

Mos harroni gjithashtu, që të ktheheni nga të dy vendet, duhet të keni ose një pasaportë zvicerane ose të Bashkimit Evropian, një leje pune, ose një provë tjetër zyrtare të qëndrimit në Zvicër ose BE. Nëse jo, nuk do të lejoheni të ktheheni në Zvicër, pasi turistët nga SH.B.A. dhe Kanada janë të ndaluar.

Advertisement

Udhëtimi është i lejuar

Shumica e vendeve evropiane, me përjashtim të Hungarisë, nuk kanë forcuar kufizimet e tyre ndaj banorëve zviceranë për javë të tëra.

Por disa nuk janë aq miqësore për udhëtimet sa të tjerët, pasi kërkojnë mbërritjet për të siguruar një test negativ Covid-19, ose për të bërë karantinë pas mbërritjes.

Kjo është ajo ku kërkohet një rezultat negativ i testit:

  • Bosnja dhe Hercegovina. Testi nuk duhet të jetë më i vjetër se 48 orë
  • Greqi (72 orë)
  • Malta (72 orë)
  • Rusia (72 orë)
  • Sllovaki (72 orë)
  • Spanjë (72 orë)

Kërkesa për karantinë / test gjatë mbërritjes:

Belgjikë (karantinë 10-ditore)

Qipro (14 ditë, plus test në fund të karantinës)

Estonia (14 ditë)

Irlandë (14 ditë)

Islanda (14 ditë)

Gjermania (10 ditë – mund të zvogëlohet nëse testi bëhet pas 5 ditësh. Ekzistojnë përjashtime të caktuara)

Letoni (14 ditë)

Lituania (10 ditë ose një test negativ)

Holanda (10 ditë)

Norvegji (10 ditë)

Rumania (karantina 14-ditore, mund të përfundojë në ditën e 10-të nëse një test është negativ në ditën e 8-të)

Sllovenia (14 ditë)

MB (14 ditë. Nga 15 dhjetori udhëtarët mund të bëjnë një test pas 5 ditësh karantinë. Nëse testi është negativ, atëherë përfundon karantina)

Ukrainë (karantinë ose provë 14-ditore gjatë hyrjes dhe vetë-karantinë deri në një rezultat negativ)

Detyrimi i karantinës në kthim

Para se të ndërmarrni jashtë vendit, mbani në mend se Zvicra do t’ju kërkojë të bëni vetë-karantinë për 10 ditë kur të ktheheni nga këto vende ose rajone:

Austri:

  • Land Salzburg
  • Land Austria e Epërme

Republika Çeke

Luksemburgu

Mali i Zi

Për më tepër, ka dy gjëra të rëndësishme për të mbajtur mend.

Së pari, të gjitha masat e mësipërme janë në fuqi tani, por mund të ndryshojnë në një moment, bazuar në përkeqësimin ose përmirësimin e situatës shëndetësore në një rajon të caktuar. Kjo është arsyeja pse duhet të kontrolloni kërkesat për destinacionin tuaj përpara se të udhëtoni.

Gjithashtu, vende të ndryshme u kërkojnë udhëtarëve të regjistrohen online para se të mbërrijnë, edhe nëse nuk zbatohen masa të tjera.

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here