“Vota e Etem Arifit është e pavlefshme, kjo qeveri konsiderohet e pazgjedhur”

Advertisement

Avokti i LVV-së, Blerim Sallahu, ka deklaruar se vota e Etem Arifit është kundërkushtetuese dhe e pavlefshme.

Sallahu ka thënë se Gjykata Kushtetuese tani e ka detyrë primare të përfaqësojë rendin kushtetues.

“Ne sfidojmë sërish pretendimet e përfaqësuesve të qeverisë. Në momentin që Kuvendi ka ra në dijeni me dënimin e formës së prerë të zotit Arfi e kemi dërguar në Gjykatën Kushtetuese. Ne kemi kontestu vendimin për zgjedhjen e saj sepse vota e Etem Arifit është e pavlefshme. Cdo përfaqësim i elektoratit të tij prej burgut është në kundërshtim me kushtetutën. Gjykata Kushtetuese tani e ka detyrë primare të përfaqësojë rendin kushtetues, është pasqyrë e rendit kushtetues. Kjo qeveri konsiderohte e pazgjedhur sepse nuk ka marrë numrat e nevojshëm në Kuvend. Eshtë dëshpëruese që qeveria e Kuvendit të veprojë në bazë të vote kundë-kushtetuese”

Advertisement

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here