Po monitoronin zbatimin e masave antiCOVID në Prizren, policia has në valltare që po punonin ilegalisht

Advertisement

Policia në Prizren ka njoftuar se nga data 12-14 mars ka kryer kontrolle të shtuara në disa lokacione si : lokale të natës, gastronomi, qendra tregtare, sheshe, komunikacion.

Përmes një njoftimi për media, është bërë e ditur se Policia ka lëshuar 4 fletë-paraqitje për lokalet të cilët nuk e kanë respektuar orarin.

Gjatë fundjavës, nga data 12-14 mars 2021, Policia në Prizren ka vepruar duke u bazuar në vendimet e Qeverise së Republikës së Kosovës  për masat mbrojtëse kundër Virusit ‘Covid 19’, dhe me këtë rast Policia ka kryer kontrolle të shtuara në disa lokacione si : lokale të natës, gastronomi, qendra tregtare, sheshe, komunikacion etj. Gjatë zbatimit dhe veprimeve zyrtare, në komunën e Prizrenit, policia ka shqiptuar 305 tiketa për personat të cilët nuk i kanë respektuar këto masa në bazë të ligjit 07/L-006, dhe  gjithsej 4 fletë-paraqitje për lokalet të cilët nuk e kanë respektuar orarin. Në asistim dhe bashkëpunim me inspektorë janë realizuar kontrolle në  32 lokale”

Advertisement
, thuhet në njoftimin e policisë.

Tutje, është bërë e ditur se Policia ka gjetur dhe ndaluar 23 punëtore-valltare nga Shqipëria, pasi të njëjtat nuk kanë pasur leje qëndrim.

Gjithashtu, janë shqiptuar se 589 tiketa për kundërvajtje në komunikacion.

Për parregullsi të dokumenteve dhe leje qëndrimi jo të rregullta, në këto lokale, Policia ka gjetur dhe ndaluar 23 punëtore-valltare nga Republika e Shqipërisë, të cilat dorëzohen te Drejtoria për Migrim dhe të Huaj. Në zbatim te masave dhe realizim të planeve operative, një aktivitet i shtuar për fundjavë ishte edhe në fushën dhe mbikëqyrjen e komunikacionit rrugor, për këtë Policia gjeti parregullsi dhe shqiptoi 589 kundërvajtje për drejtuesit e automjeteve në komunikacion”, thuhet në njoftim.

Gjithashtu janë ndaluar 3 persona të cilët kanë qenë të kërkuar me urdhërarrest nga Gjykata Themelore në Prizren

Përgjatë aktiviteteve në këtë fundjavë Policia në Prizren ka kryer kontrolle dhe ka ndaluar 3 persona të cilët kanë qenë të kërkuar me urdhërarrest nga Gjykata Themelore në Prizren, të ndaluarit akuzohen për vepra të ndryshme penale, për fajde, organizimin e skemave piramidale dhe dhunë në familje. Të gjitha veprimet policore janë ndërmarrë në koordinim me prokurorin e shtetit. Aktivitete të tilla do të ketë në vazhdimësi  duke synuar në parandalim dhe respektim të masave ‘Covid 19’ dhe Policia rajonale në Prizren do të jetë e gatshme t’i zbatojë plotësisht  vendimet e Qeverisë duke punuar gjithnjë për sigurinë e qytetarëve”, thuhet në njoftimin e policisë.

Advertisement

TË FUNDIT

TË NGJASHME

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here